Cărți poștale de Crăciun - prin poștă sau online?

carti postale craciun

Trimiterea de cărți poștale prin poștă este o tradiție frumoasă pe care unele familii o păstrează și astăzi. Dar știați că puteți trimite o carte poștală de Crăciun și online?

Vă mai amintiți când ați trimis ultima dată o carte poștală de Crăciun prin poștă? Unii dintre noi, probabil cu mult timp în urmă. În epoca tehnologică actuală, rețelele de socializare și telefoanele mobile le iau tot mai mult locul.

Cu toate acestea, trimiterea lor prin poștă este încă o modalitate destul de populară de a trimite urări de sărbători și pentru evenimente importante din viață.

Creați o carte poștală Crăciun modernă și originală pentru cei dragi. Puteți alege între diferite dimensiuni, șabloane și stiluri. Depinde de dumneavoastră cum o trimiteți - fie prin poștă, fie online.
 

carti postale motive traditionale

 

Prima felicitare de Crăciun


Autorul primei felicitări de Crăciun a fost funcționarul public britanic și inventatorul Henry Cole. În 1843, i-a cerut pictorului și ilustratorului John Callcot Horsle să realizeze o ilustrație.

Acesta înfățișa o familie la masă sărbătorind Crăciunul. Partea lor a fost tipărită în culori. Pe marginile cărții, figuri sărace erau reprezentate în alb și negru, ajutându-se reciproc.

Care au fost parametrii primei felicitări de Crăciun? A fost realizată din carton gros, având dimensiunile de 51/8 x 31/4 inch, adică 13 x 8,2 cm, și a fost produsă de o tipografie londoneză și tipărită într-un tiraj de 1.000 de exemplare.

În centrul felicitării a fost imprimat sloganul "Crăciun fericit și un An Nou Fericit".

Potrivit unor surse, din numărul total de cărți poștale tipărite au rămas doar 30. Acestea au fost scoase la licitație sub conducerea lui Marvin Getman. Licitația de pornire a fost de 5.000 de lire sterline, adică aproximativ 5.739,50 euro.

prima felicitare de craciun

Prima fericitare de Crăciun
Sursa: Unimedia.info.ro

Cum ar trebui să arate o felicitare de Crăciun? 

 

Indiferent dacă vă decideți să trimiteți cărți poștale Crăciun tradiționale sau să vă creați propria carte poștală, trebuie să țineți cont de aceste 4 puncte:

1

Design frumos - există motive de Crăciun fără limite. Evitați cele primare sau kitsch și gândiți-vă la gustul destinatarului atunci când alegeți.

2

Adresare corectă - adresați-vă unei anumite persoane sau enumerați toți membrii familiei cărora le trimiteți cartea poștală.
 

3

Textul original - scrieți textul însoțitor corect gramatical și onest. Citiți în ordine textul scris.

4

Urarea de Crăciun - este o parte importantă a unei felicitări de Crăciun. Puteți cumpăra o carte poștală cu un vers scris sau puteți inventa unul propriu. Nu trebuie să fie lung, dar pentru asta trebuie să fie sincer și concis.

felicitare craciun

 

Trimiterea felicitării de Crăciun

 

Aveți două opțiuni pentru a trimite o felicitare. Prima cale este cea tradițională. Cumpărați o carte poștală cu motivul ales de la oficiul poștal, scrieți dorința dumneavoastră, adresa destinatarului și trimiteți cartea poștală la oficiul poștal. Trebuie să vă gândiți să o trimiteți cu câteva zile înainte de livrarea cărții poștale.

Puteți, de asemenea, să împachetați cartea poștală într-un cadou de Crăciun și să o trimiteți prin curier sau să o înmânați personal destinatarului.

Pe de altă parte, epoca modernă ne oferă multe opțiuni. Puteți crea o carte poștală online folosind diferite teme și o puteți trimite pe cale electronică. Sau puteți să o descărcați, să o imprimați și să o trimiteți prin poștă. În acest fel, puteți combina tradiția cu prezentul.

Puteți folosi diverse site-uri și aplicații gratuite pentru a vă crea designul:

__check

 

fotografii de stoc – ecemplu Unsplash.comPexels.com

__check

 

instrumente online - exemplu Canva.com

__check

 

aplicații – exemplu Christmas Cards

carti postale craciun

Indiferent dacă trimiteți cartea poștală fizic sau online, un lucru rămâne același. Și anume că, trimițând-o, veți face pe cineva foarte fericit. Și asta merită cu siguranță.