Concediul petrecut în România, de ce nu? Urmăriți propunerile noastre

concediu romania

Anul acesta veți petrece concediul în România? Și încă nu știți spre ce locuri să vă îndreptați, lăsați-vă inspirați. Am ales pentru voi câteva locuri interesante. În plus dacă profitați de reduceri la sejururi, bucuria va fi una și mai mare.

 

Ceva tradițional

 

Dacă vă plac excursiile, călătoriile dar mai ales tradițiile, Maramureșul este destinația ideală pentru voi. O oază de liniște la iarbă verde, un loc încărcat cu obiceiuri și tradiții, cu porturi populare și mâncarea tradițională ca la mama acasă. Aici veți găsi obiective turisitice interesante precum este Cimitirul Vesel din Săpânța, Cascada Cailor, iar dacă plecați la drum cu copii aceștia vor fi încântați de o plimbare cu vestita Mocănița. Pe scurt aici veți găsi aer proaspăt, liniște și relaxare într-un cadru mirific.  

maramures manastire

 

Pentru cei curajoși

 

Mulți turiști aleg să-și petreacă concediul de vară în Transfăgărășan, care îi tentează mai ales datorită drumului frumos șerpuit. Pentru amatorii de adrenalină și senzații tari este un traseu de vis. Cel mai popular loc de vizitat pe parcursul traselului este Bâlea Lac și Cascada Bâlea. Dar de asemenea vă puteți opri să vizitați și Mânăstirea Curtea de Argeș sau Cetatea Poenari. Pentru pasionații de alpinism aici veți găsi și trasee montane interesante. Este necesar doar să aveți la voi echipamentul potrivit.

drumetii in munte

Sfatul nostru: știți ce ar trebui să conțină un echipament pentru drumeție potrivit? În primul rând bocanci de drumeție de calitate. Puteți afla cum să le alegeți pe cele mai bune în articolul nostru.

În drum spre mare

 

Turismul maritim și de litoral este la mare căutare de către turiști, mai ales acum vara. Marea Neagră este destinația ideală pentru familii dar și pentru cei tineri. Stațiunile Costinești sau Mamaia sunt destinate mai ales tinerilor dorinici de distracție. Iar pentru familiile care sunt în căutare de liniște și relaxare Tuzla este o stațiunea ideală. Dacă totuși v-ați aventurat spre mare, nu trebuie să ratați obiective turistice precum Cazinoul din Constanța, dacă sunteți cu copii atunci cu siguranță trebuie să vizitați Delfinariul din Constanța sau Hergelia de cai din Mangalia.

marea neagra

 

Preferați locurile istorice?

 

Dacă preferați istoria puteți alege diferite excursii la ruine. Este adevărat că, la unele se poate ajunge mai dificil și trebuie depus mult efort, dar chiar se merită mai ales datorită peisajelor de vis. Dar cu siguranță ar trebui să vizitați și cetatea medievală Sighișoara care se află situată în inima Transilvaniei. Sau de ce nu, castelul Peleș din Sinaia, popularul castel Bran cunoscut fiind cu denumirea de Castelul lui Dracula sau cetatea din Alba Iulia.   

castelul lui dracula

În timpul călătoriilor voastre frumoase prin România, aveți ocazia să profitați deofertă exclusivă de cazare la prețuri accesibile prin Booking.com.

 

Nu uitați nici de odihnă

 

După ce ați depus efort parcurgând trasee turisitice, odihna și relaxarea sunt mai mult decât binevenite. Puteți petrece momente de răsfâț și relaxare în numeroasele stațiuni cu băi sau in centrele wellness din hoteluri. Tocmai un astfel de concediu este recomandat combinat cu multă mișcare dar și odihnă.  

turism relax

Un concediu petrecut în România ar putea fi unul de neuitat. Dar nu uitați că, mai ales datorită voucherelor noastre de reducere la echipamente turistice puteți cumpăra echipamentul turisitic mult mai avantajos. Dar de asemena vă puteți bucura și de reduceri la sejururi și călătorii, iar portofelul vostru o să vă fie recunoscător.