Condiții obținere viza și în ce țări aveți nevoie de ea?

10.08.2022 Vlasta Visa Partajare

Încă aveți nevoie de documente speciale atunci când călătoriți în unele țări. Cum să faceți rost de o viza pentru țările selectate și cât timp va dura? Răspunsurile le găsiți în articolul nostru.

În pofida faptului că de multe ori aveți nevoie doar de o carte de identitate și un pașaport atunci când călătoriți în Europa, vizele sunt încă necesare pentru multe țări.

Procesarea acestora poate dura până la câteva săptămâni. Prin urmare, vă recomandăm să verificați toate informațiile disponibile cu mult înainte de fiecare călătorie.

Nu uitați de asigurarea de călătorie în orice vacanță. În articolul nostru vei găsi informații despre cum să-o alegeți pe cea mai ieftină.

calatorii viza

 

Ce este viza?

 

Dacă aveți viză, înseamnă că puteți intra pe teritoriul acelei țări pentru o anumită perioadă de timp. Acest lucru poate fi afișat în pașaportul dvs. cu o ștampilă sau un autocolant.

Vizele sunt adesea valabile timp de 3 luni. Dacă doriți să stați mai mult în țară, trebuie să obțineți alte permise. De exemplu un permis de ședere.

La fel cum au un pașaport, și copiii trebuie să aibă și viza.

 

 

Puteți citi toate informațiile importante despre cum să obțineți un pașaport, cât costă și cât timp trebuie să așteptați în articolul nostru.

Tipuri de viza

__check

De intrare - o puteți folosi pentru a intra pe teritoriul țării doar pentru o anumită perioadă de timp

__check

Intrare multiplă (sau retur) - vă puteți întoarce pe teritoriul țării în mod repetat

__check

Ieșire - se referă la ieșirea unui străin de pe teritoriul țării pentru o anumită perioadă

__check

Tranzit - îl primești doar dacă trebuie să treci prin țara dată, de exemplu prin aeroport sau în altă țară

Străinii au posibilitatea de a obține o viză națională în România. Acest lucru le oferă posibilitatea de a rămâne puțin mai mult la noi. De regulă, este de la 3 luni la 1 an.

 

Cât costă viza?

 

Suma pentru procesarea vizelor variază. Depinde de taxele din țară. Acestea pot fi majorate în cazul în care aveți nevoie de o viza pe ultima sută de metri.

Căutați cazarea pentru vacanța de vis, dar nu ați reușit să o găsiți încă? Mizați pe recomandarea noastră.

in ce tari avem nevoie de viza

În ce țări aveți nevoie de o viză valabilă?

 

Viza în USA

 

Puteți călători în SUA prin programul fără viză cu o autorizație de călătorie ESTA. Vă dă dreptul să vizitați SUA pentru maximum 90 de zile, chiar și cu intrare repetată.


Fiecare deținător al unui pașaport biometric și al unui bilet dus-întors poate solicita înregistrarea în termen de 90 de zile prin intermediul formularului online ESTA. Înregistrați-vă cu cel puțin 72 de ore înainte de plecare. Ar trebui să plătiți 14 USD pentru întregul proces, ceea ce înseamnă mai puțin de 14 EUR.

Pentru vizele de muncă sau de student se aplică condiții diferite. Fiecare solicitant trebuie să aibă un formular online DS-160 completat. După achitarea taxei, este necesară participarea dumneavoastră la interviul la Ambasada SUA la Bratislava.

Taxele pentru vizele de studenți, de afaceri sau turistice clasice în USD vă vor costa 160 USD.

viza costuri

 

Viza în Canada

 

Cetăţenii Romîniei nu au nevoie de viză pentru un sejur de scurtă durată (viză de turist) în Canada. Cu toate acestea, aveți nevoie de o eTA — Înregistrare electronică de călătorie. Nu vă vor lăsa să vă urcați în avion fără ea.

Înregistrarea se face online. Completați cererea de pe site, atașați un pașaport valabil cel puțin 6 luni de la întoarcere, un card de plată și o adresă de e-mail. Taxa de înregistrare este de 7 CAD, care este de aproximativ 5,32 EUR.

 

Puteți alege dintre aceste tipuri de vize

__check

Student - pentru studenții care doresc să studieze în Canada mai mult de jumătate de an sau să lucreze.

__check

Muncă - nu toată lumea o primește. Funcționează pe principiul că trebuie să primești o ofertă de la o companie canadiană sau de la viitorul tău angajator.

__check

Workng holiday - cu acest tip de viză puteți sta în Canada timp de 1 an. În acest an, puteți explora țara, puteți călători și studia aici timp de 6 luni.

Călătorind în Africa

 

Kenya, Tanzania, Egipt sau Cap Verde? Acestea sunt doar câteva dintre țările africane pentru care aveți nevoie nu doar de un pașaport valabil, ci și de o viză. Consultați condițiile actuale de intrare în aceste țări.

viza pas

 

Viza în China

 

 

Cererea de viză în China se depune electronic și o ridicați personal. Când aplicați, veți avea nevoie de:

- pasaport (valabil 6 luni de la intoarcerea din tara),
- formular online completat (tipărit pe ambele fețe),
- o fotografie în format 3,5 x 4,5 cm,
- un bilet sau confirmarea achiziției unui tur sau rezervare la hotel,
- dacă aveți nevoie de viză de afaceri, trebuie să trimiteți și o scrisoare de invitație în caractere chinezești.

Pentru o perioadă de 90 de zile, nu aveți nevoie de viză pentru Hong Kong și Macao.

De asemenea, puteți călători în China fără viză dacă îndepliniți următoarele condiții:

__check

tranzit direct in 24 de ore

__check

 tranzit de 72 de ore fără viză în Beijing și Shanghai

Veți plăti 63 EUR pentru viză. Eliberarea ei ar trebui să dureze o săptămână. Dacă doriți să obțineți viză a doua zi după depunerea cererii, veți plăti o taxă suplimentară de 25 EUR.

Momentul perfect pentru a lua o vacanță este chiar acum. Cupoanele și codurile de reducere Perfect Tour vă vor ajuta să găsiți cele mai favorabile vacanțe.

Viza pentru Seychelles

 

România are o relație convenită fără viză cu Republica Seychelles timp de 90 de zile odată la jumătate de an. Prin urmare, nu este necesară viza de intrare. Pașaportul dvs., ca și în cazul altor țări, trebuie să fie valabil chiar și după întoarcerea din țară.

 

Puteți vedea condițiile actuale de intrare pentru Seychelles pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe din România. La intrarea in tara trebuie sa dovedeți:

__check

formularul de înscriere

__check

bilet de întors

__check

cazare asigurată in tara

__check

fonduri suficiente pentru sejur (150 USD/zi).

Viza pentru Australia

 

Mergi în Australia ca turist cu scopul de a călători sau pentru o scurtă vizită de afaceri? Puteți obține gratuit o viză turistică eVistor (e651). Vizele sunt valabile 12 luni, o vizită nu depășește 3 luni.

Veți avea nevoie de un pașaport valabil cel puțin 6 luni de la întoarcere și de un bilet de întoarcere. Data acestuia nu trebuie să depășească 90 de zile de la data sosirii.

Dacă doriți să petreceți mai mult timp în Australia, solicitați o viză de vizitator 600. Acest tip este eliberat de ambasada Australiei pentru o perioadă de 3-12 luni și este taxat cu 101 EUR.

calatorii viza

Care este sfatul nostru la final? Nu amânați procesarea vizei. Verificați condițiile țării cu mult înainte de călătorie. Călătoria voastră va fi atunci mai plăcută. În plus, cu utilizarea cupoanelor de reducere pentru călătorii și bilete, vă puteți răsfăța cu și mai multe experiențe de călătorie.